1/11

Commercial 

Our brief was to update the reception and treatment room areas with a retro scheme to create a welcoming atmosphere for patients. 

The inspiration for colours came from the fabrics used to recover the restored retro chairs, that we sourced from Trademe. This fabric collection is from an outdoor range and we felt it would be suitable given the hundreds of people who visit reception each week. 

Adding strength to the retro kiwiana concept, a Glenn Jones art piece hangs in reception. This and the Ian Blackwell road signs add layers of interest.

With increasing research into what makes a healthy, productive work space, plants are now included in reception – these particular plants are great at filtering toxins found in fabrics, carpets, cleaning products and purifying the air.

The ceiling lights in reception use electrical conduit between them, this forms a unique light piece. The hub and spoke pattern was inspired by the wallpaper, both elements reference orthodontic braces and wires.   

The original '70's kitchen received a fresh coat of paint which now contrasts nicely against the Chev orange radiator.

.

In the treatments rooms we installed over scaled art to offer focal points.